Майже сотню бійців батальйону «Івано-Франківськ» звільнили зі служби через непроходження випробувального терміну


Сьогодні, 2 квітня, на прес-конференції, яку ініціювали ГО «Всеукраїнське об’єднання «Голос» (Ростислав Гудзінський) та редакція газети «Голос народу Івано-Франківщини» (Віталій Чорненький), заявили, що в батальйоні «Івано-Франківськ» відбувається систематичне порушення прав людини з боку керівництва обласного УМВС.

"Деяких бійців, які перебували в зоні АТО, були з надуманих причин звільнені, декого змусили написати рапорти про те, що вони прагнуть за власним бажанням звільнитися, і в подальшому вони були звільнені як такі, що не пройшли випробувального терміну. Дати на деяких рапортах ставилися безпосередньо або керівниками міліції, або кадровиками", - стверджує Ростислав Гудзінський.

Головним документом, з яким прийшли активісти на прес-конференцію, було звернення екс-працівників батальйону «Івано-Франківськ». Йдеться про порушення трудових, конституційний прав зі сторони окремих керівників УМВС в області, інформує Галицький кореспондент 

«При штатній чисельності 150 працівників до складу батальйону було прийнято 252 працівники. Наприкінці минулого року кількість звільнених становила 88 осіб: з них 8 звільнено за власним бажанням, 76 - у зв'язку із непроходженням випробувального терміну та  4 - за порушення трудової дисципліни», - заявив Віталій Чорненький.

За словами активістів, це звернення бійців батальйону вивчала прокуратура та відправила знову на розгляд у міліцію. Наразі документ активісти надіслали у секретаріат із прав людини.

 «Кількох міліціонерів-учасників Іловайського котла звільнили, поновили і знову звільнили. Набирають у штат дівчат, які на службу не з’являються, один із бійців возить самого Воробйова», - стверджує  Ростислав Гудзінський.