Медики ДСНС Петро Гапʼяк та Олексій Рогинець з Прикарпаття врятували 20 людей на Покровському напрямку


Медики ДСНС з Івано-Франківської області Петро Гапʼяк та Олексій Рогинець за 60 днів перебування на Покровському напрямку здійснили майже два десятки виїздів під обстрілами та врятували 20 людей

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС області.

Ротація медичного розрахунку ДСНС тривала з середини квітня по червень. Обоє чоловіків працювали на автомобілі швидкої, який був укомплектований всім необхідним. 70% виїздів - це допомога постраждалим від обстрілів.

"Перший виклик запамʼятався найбільше:ракета потрапила в пʼятиповерховий будинок, було багато потерпілих і ми робили все можливе, щоб всіх врятувати й на щастя обійшлося без жертв"- розповідає Олексій.

"Основними нашими завданнями, було надавати медичну допомогу мирному населенню та особовому складу підрозділів ДСНС, здійснювати транспортування постраждалих до лікувальних закладів, а також, ми проводили тренінги з надання домедичної допомоги для рятувальників. Проте, якщо ми приїжджали на виклик і була потрібна допомога з пошуку потерпілих чи розбору завалів, ми звичайно допомагали нашим колегам-рятувальникам", - згадує Петро Гап’як.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!