Медики в Херсоні вигадували хвороби сиротам, аби їх не вивезли до росії


Працівники дитячої обласної лікарні в Херсоні фальсифікували медичні карти дітей-сиріт, щоби створити враження, що вони надто хворі, аби рухатися. Таким чином дітей хотіли вберегти від вивезення до росії.

Про це розповіла Ольга Пілярська, завідувачка відділення реанімації Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні, пише Громадське. 

«Ми навмисне написали неправдиву інформацію про те, що діти хворі і їх не можна транспортувати. Ми боялися, що [росіяни] дізнаються… [але] ми вирішили, що врятуємо дітей за будь-яку ціну», — сказала вона.

У лікарні в Херсоні персонал вигадав хвороби для 11 покинутих немовлят, які перебували під опікою медиків. Так їм не довелося віддавати малечу до дитячого будинку, де дітям могли видати російські документи та потенційно вивезти до рф.

Так, одній дитині вигадали «легеневу кровотечу», іншій — «неконтрольовані судоми», а ще одна потребувала «штучної вентиляції легенів».

Комунальний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Степанівка Херсонської області також фальсифікував документи, щоби приховати 52 дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей.

Директор закладу Володимир Сагайдак розмістив деяких дітей до семи співробітників, інших відвезли до далеких родичів, а деякі старші діти залишилися з ним.

«Здавалося, що якщо я не буду ховати своїх дітей, то їх у мене просто заберуть», — сказав він.

Однак не всім дітям так пощастило: у листопаді стало відомо, що окупанти вивезли вихованців з «Олешківського дитячого будинку-інтернату» Херсонської обласної ради до окупованого Криму.

Як пише AP з посиланням на місцевих жителів, на початку повномасштабного вторгнення місцева група допомоги намагалася сховати дітей у церкві, але росіяни знайшли їх через кілька місяців, повернули до дитячого будинку, а потім «евакуювали».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!