Мешканці Прикарпаття пікетують через поганий стан доріг


Мешканці Косівщини на Прикарпатті учора, 30 липня, на цілий день перекрили рух у Косові з вимогою провести ремонт доріг у районі. Люди створили живий ланцюг на чотирьох пішохідних переходах у місті. Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.
Розпочалася акція з віча перед районною радою Косівщини. Організатори поширили листівку про катастрофічний стан доріг, а далі заблокували пішохідний перехід.

 Представники влади до мітингувальників вийшли, коли переконалися, що у людей серйозні наміри заблокувати рух. Але нічого нового не пообіцяли. Голова Косівської районної ради Андрій Клуб лише визнав, що близько 170 кілометрів доріг загального та державного значення у районі у поганому стані.

У свою чергу прокуратура Косівського району повідомила про зловживання районний автодор.

«Було виявлено факти розкрадання посадовими особами Косівського автодору на суму 200 тисяч, - зазначив в. о. районного прокурора Косівщини Іван Боже. – Зокрема, завищені суми фігурують при закупівлі спецтехніки».

Організатори пікету кажуть, що вчорашня акція була попереджувальною. Якщо ж Прикарпатський облавтодор і облдержадміністрація ніяк не відреагують на протести, громада погрожує блокувати дорогу безстроково.