Мешканка Коломийщини заплатила шахраям 205 тисяч гривень за неіснуючу посилку


Шахраї придумали нову схему, як ошукувати довірливих людей. Вони надсилають своїм жертвам повідомлення про посилку із-за кордону, яка прямує на поштове відділення.

У схожу аферу потрапила мешканка Коломийщини. Днями до жінки у месенджері «Telegram» надійшло повідомлення від невідомої особи, про те, що до неї прямує посилка із закордону. Для її отримання потерпілій необхідно було вказати електронну пошту.

Надалі, аферист протягом декількох днів присилав повідомлення на поштову скриньку про рух посилки, чим вводив жінку в оману: пакунок надійшов до митниці, необхідно сплатити мито, тощо. Довірлива жінка кількома транзакціями перерахувала загалом 205 тисяч гривень на рахунок афериста, за неіснуючу посилку. А коли таки не отримала омріяного пакунка, зрозуміла, що потрапила у пастку шахраїв.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб зловмисників.

Поліція радить прикарпатцям:

- якщо Ви отримали подібне підозріле повідомлення, де потрібно перейти за сумнівним посиланням, яке вимагає внесення ваших персональних даних – видаляйте його, не відкриваючи;

- потрібно отримувати дані про надходження посилки лише на офіційному сайті поштового сервісу або у застосунку;

- також потрібно перевіряти правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних, адже найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт;

- в жодному разі не відповідайте на такі SMS-повідомлення та не переходьте за посиланням. Є великий ризик того, що ваш телефон буде зламано.

У випадку, якщо Ви все ж таки ввели свої особисті дані та/або дані своїх платіжних карт, негайно звертайтеся до технічної підтримки вашого банку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!