Мешканка Надвірнянщини перерахувала шахраям 16 тисяч гривень. Думала, що зичить подрузі


Мешканка Надвірнящини постраждала від шахраїв. Їй в один із мобільних додатків надійшло повідомлення від подруги з проханням позичити гроші. Жінка перерахувала на вказаний рахунок 16 000 гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Поліції Івано-Франківської області.

Жінка отримала повідомлення від подруги, яка просила позичити кошти. Без жодних вагань потерпіла перерахувала кошти на банківську картку, вказану у повідомленні.

Лише через деякий час вона зателефонувала знайомій та з’ясувала, що мобільний додаток подруги зламали шахраї та від її імені надіслали повідомлення з проханням про фінансову допомогу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Особу шахрая встановлює поліція.

Правоохоронці Прикарпаття нагадують, якщо у месенджері знайомий звертається з проханням позики коштів – не поспішайте перераховувати гроші, зателефонуйте до нього та переконайтеся у правдивості інформації.

Будьте пильними при отриманні схожих повідомлень та не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію.

Насамперед, зв’яжіться з людиною, яка вам написала про допомогу, аби з’ясувати, що з нею трапилося.

Якщо цього не вдалося зробити, напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.

Не дайте себе ошукати!
На зображенні може бути: телефон та текст

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!