Міністр освіти анонсував аудит франківського ліцею, де цькують учня


Ситуація з замовчуванням та ігноруванням булінгу щодо школяра в франківському ліцеї №4 набуває все більшого резонансу.

Зокрема, одразу ж після розголосу в соцмережах і ЗМІ історії, як в ліцеї однокласники цькують хлопчика, а дирекція не тільки не реагує, а ще й погрожує матері школяра, департамент освіти розпочав перевірку.

Читайте до теми: У франківському ліцеї діти цькують однокласника. Керівництво не бачить проблеми

Опісля поліція склала на директорку навчального закладу, де зафіксували випадок булінгу, протокол про адміністративне правопорушення.

Також на ситуацію відреагував і міністр освіти України Оксен Лісовий. За його словами, ситуація коли дорослі знають про булінг, але намагаються цього не помічати, замовчувати, не втручатися — це категорично неприйнятна.

"Ситуація, яка склалася в одному з ліцеїв у Івано-Франківську має усі ознаки систематичного цькування. І, на жаль, виглядає, що адміністрація не намагалася його зупинити. Вже поспілкувалися з управлінцями обласного і міського департаментів освіти. Створена комісія, яка зʼясовує всі обставини. Паралельно на звʼязку з освітнім омбудсменом. Вживаємо заходів, серед яких — аудит діяльності ліцею",- повдомив міністр.

Міністр закликав батьків не мовчати, якщо дитина стала жертвою булінгу. Якщо не вдається владнати ситуацію на рівні школи, радить звертатися до місцевих органів управління освіти, освітнього омбудсмена та поліції. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!