На Долинщині активісти зібрали понад 2,5 тонн склотари


Більше 2,5 тонн склотари односельчани зібрали упродовж суботи, об’їжджаючи місцеві угіддя тих, для кого сортувати скло – вже добра звичка.

Про це повідомляють на сайті Долинської міської ради.

"Щоб звести з різних куточків села 177 мішків скляного непотребу у приміщення для зберігання склотари, молодикам знадобилось 2 трактори з причепами та кілька пар рук. Транспорт і паливо для збору і доставки склотари, як і місце під склад, безкоштовно надали добродії, що підтримали ініціативу. Інші ідейники не шкодували часу та сил, долучившись до збору та розвантаження",- йдеться в повідомленні.

Це вже шостий збір,- розповідає Михайло Тріщ у своєму дописі в Фейсбук-спільноті Велика Тур’я Online та дякує всім односельчанам, які долучилися до ідеї сортування скла. У такий спосіб молодикам вже вдалось зібрати 13 635 грн. Кошти планують витратити на нову табличку, що зустрічатиме кожного, хто приїжджатиме в село. Свій приклад великотур’янці пропонують наслідувати іншим:

“Закликаю всіх активно почати сортувати склотару, тим самим підтримати нашу ідею та внести свій вклад в збереження екології села та створення нової таблички на в’їзді в село. В найближчий місяць плануємо здачу зібраної склотари, за яку отримаємо кошти, тим самим поповнимо наш грошовий фонд  для створення таблички” – підсумував допис Михайло Тріщ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!