На Франківщині діти писали листи одноліткам із зони АТО та вимушеним переселенцям


На Прикарпатті для школярів Верхнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели захід на тему “Весна знайомств” для дітей-однолітків, які тимчасово вимушено переселилися та територію Калуського району із зони проведення антитерористичної операції.

Мета заходу — об’єднання дітей зі Сходу і Заходу, взаємна підтримка, бажання потоваришувати та відволікання від щоденних тривог. Під час заходу діти малювали малюнки, писали листи-знайомства своїм одноліткам-переселенцям зі Сходу.

А сьогодні, як повідомила "Вістям Калущини" соціальний робітник Марія Ханенків, волонтери " Школи волонтерів" Калуського РЦСССДМ долучилися до підтримки людей, які живуть з аутизмом.

Ініціативу проведення такої акції наша область перебрала від Львова, де подібний захід проходитиме вдруге. Цьогоріч, окрім Львова та Івано-Франківська, до акції долучилися Київ, Луцьк, Рівне, Харків, Стрий. Основна мета – заохотити якомога більше людей 2 квітня вдягнутись у блакитне та поширити інформацію про аутизм серед своїх знайомих, родичів та друзів.