На Калущині від обмороження померла літня жінка


Про це «Вікнам» повідомила заступник головного лікаря Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш.

За її словами, 20 січня до Калуської ЦРЛ поступила пацієнтка з села Боднарів 1922 року народження. Жінка поступила у запущеному стані — із обмороженням гомілок і передпліччя, пишуть Вікна. 

Обмороження відбулося приблизно за 2 тижні до госпіталізації. За словами Наталії Кінаш, фактично, у жінки розвинулася гангрена, а, оскільки родичі зволікали із дозволом на операцію, розвинувся сепсис. Жінка померла 26 січня.

Ще двоє чоловіків поступили до Калуської ЦРЛ із діагнозом обмороження 30 січня: калушанин із середнім степенем обмороження, та мешканець Копанок — із легким степенем обмороження.

Першого постраждалого від морозів лікарі Калуської ЦРЛ зафіксували ще 28 грудня минулого року.

На сесії Калуської районної ради голова Калуської РДА Василь Петрів повідомив: на нараді було «розписано» неблагополучні сім’ї у районі, людей, які проживають одиноко — за ними закріплені працівники соціальних структур, які мають навідуватися й перевіряти, чи опалюється у будинку, чи мають вони що їсти.

Крім того, було прийнято рішення виділити із резервного фонду кошти на придбання палива для сільських рад  — щоб техніка могла розчищати дороги.

— Нині маємо доступ до усіх сіл району, — констатував голова Калуської райради Василь Дзундза. — Тому вдячність — голові керівництву райавтодору. А також — компанії «Даноша»: нині у районі працює 4 одиниці їхньої техніки.

Голова райради перерахував понад 15 сіл, на розчистці доріг яких задіяна техніка «Даноші».