На Патріарший Собор до Франківська з'їдуться єпископи з понад півсотні країн світу


З 25 по 27 серпня в Івано-Франківську проходитиме Патріарший Собор УГКЦ. Проте з'їздитися делегації розпочнуть ще 21 серпня.

Про це на нараді присвяченій проведенню Патріаршого Собору УГКЦ розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Загалом, на Патріарший Собор прибуде 351 делегат з 57 країни світу.

«Першою прибуде делегація з Австралії. Українські делегації заїжджатимуть вже 25 серпня», - розповів ректор духовної Семінарії митрофорний протоієрей, доктор Олег Каськів.

За його словами, всі учасники на реєстрації отримуватимуть сумку з лого та написом коли та де проходив Патріарший Собор. В ній буде відповідна продукція. Долучиться до формування сумки і Чернівецька архієпархія, вони нададуть книги про Митрополита Шептицького. Працівники ОДА у вишиванках будуть зустрічати делегації у готелі.

Зі сторони ОДА буде зібрано 400 презентаційних пакетів для делегатів та гостей Собору.

Відтак із всіх запланованих заходів, анонсуватися будуть тільки два заходи. Це панахида за загиблими героями України, що відбудеться у меморіальному сквері 25 серпня та освячення пам’ятника Шептицькому – 27 серпня.

«Важко спрогнозувати скільки буде людей. Адже вперше таке дійство проходитиме в нашому місті.  Пропоную коли буде видно, що майдан Шептицького вже переповнений людьми, просто пересікти їх. Відтак, на великому екрані буде пряма трансляція відкриття пам’ятника Митрополита», - зауважив міський голова Віктор Анушкевичус.