На Прикарпатті інженер технагляду привласнив гроші під час ремонту амбулаторії


На Прикарпатті судитимуть інженера технагляду за привласнення бюджетних коштів під час ремонту амбулаторії.

Слідство встановило, що Управління капітального будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації уклало із підрядником договір на виконання робіт з ремонту амбулаторії монопрактики сімейної медицини у селі Остриня Івано-Франківського району.

Вартість робіт становила понад 5,2 млн грн. Після завершення ремонту підрядник та інженер технічного нагляду підписали акт прийому-передачі виконаних будівельних робіт, до якого умисно внесли недостовірні відомості.

Вони погодили звітну документацію із завищеними обсягом виконаних робіт. Зокрема не було поставлене окреме медичне обладнання та невиконані деякі зовнішні роботи. Таким чином завдано збитків бюджету на понад 120 тис. грн, що підтверджено висновками судової будівельно-технічної експертизи.

Досудове розслідування – відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області. 

Прокурори Івано-Франківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!