На Прикарпатті начальниця ЦНАПу незаконно «здала» в оренду понад 55 гектарів землі


Начальниця Центру надання адміністративних послуг Букачівської селищної ради, яка за сумісництвом виконувала функції державного реєстратора, незаконно внесла записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме про право оренди земельних ділянок загальною площею 55,0247 га.

Як повідомили в обласній поліції, ці землі - паї, призначені для ведення сільськогосподарського товарного виробництва, що перебували у власності громади.

Таку махінацію 34-річна фігурантка провернула, маючи на руках рішення сесії на розробку технічної документації на цю ділянку. Однак цей документ не дає жодних підстав для внесених нею змін. 

Внаслідок таких незаконних дій посадовиці земельні ділянки громади передані в оренду одній із приватних агрофірм на 7 років.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваній - до шести років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська окружна прокуратура.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!