На Прикарпатті суд оштрафував водія за їзду з роздрукованим на принтері посвідченням


Коломийський районний суд виніс вироку мешканцю села Кропивник Калуського району, який їздив з фальшивим та роздрукованим на принтері посвідченням водія.

Суд оштрафував чоловіка за підробку документів на 17 000 гривень, пише Репортер.

 

Як йдеться у вироку, на початку квітня 2021 року чоловік вступив у змову з невстановленою особою, яка виготовила йому посвідчення водія.

 

Так, згідно з висновком експерта, посвідчення не відповідає бланкам, які знаходяться в офіційному обігу. Всі зображення у наданому бланку посвідчення водія виконані термосублімаційним способом друку.

 

10 червня близько 22.00 обвинуваченого зупинили поліцейські на вулиці Грушевського у Коломиї. Під час перевірки документів, які й виявили підробку.

 

Тож суддя, взявши до уваги щире каяття чоловіка, ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27-ч. 1 ст.-358; ч. 4 ст. -358 КК України та призначити йому покарання:

 

– за ч. 5 ст.-27, ч. 1 ст.-358 КК України у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень;

 

– за ч. 4-ст. 358 КК України — у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

 

На підставі ч. 1-ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначити остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень.

 

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку в Івано-Франківському апеляційному суді через Коломийський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!