На Прикарпатті відбудеться пробіг слідами Галицької Трансверсальної залізниці


В неділю, 19 травня відбудеться VI обласний легкоатлетичний пробіг Слідами галицької залізниці.

Як повідомив один з організаторів пробігу, Дмитро Романишин, планується виставка артефактів війни, благодійний аукціон, гастрофестиваль, культурна програма читання поезій.

"Основний акцент діти та дитячі забіги, а також залучаємо спортінструкторів до ознайомлення дітей з різними видами спорту (фрізбі, хокей на траві, стрільба з лука). Подяка волонтерам Прикарпаття, що будуть займатись і торгівлею і збором коштів на конкретні підрозділи, конкретним людям",- каже Дмитро Романишин.

Реєстрація на подію і детальна інформація про забіг на сайті Всі пробіги, або прийти в день забігу на старти, які розміщуються біля дороги Клубівці –Тлумач  (1км. від клубівецького кільця в напрямку м. Тлумач, дорослі), старт Нижнів (Дністер), діти.

"А також можна просто прийти на 12.00 до памʼятного знаку у Нижневі на Дністрі, віддати данину потужній колись Галицькій трансверсальній залізниці,частина якої, зокрема міст у Хриплині до сьогодні експлуатується укрзалізницею, яка нажаль не підтримує подібних заходів. Хочу підкреслити, що гілка Станіслав - Гусятин проектувалась як потужний економічний засіб розитку краю, а також спосіб перекидання військ, щоб зупинити просування російських імперців в Галичину....",- написав Романишин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!