На Прикарпатті за кошти обласного бюджету надрукують 27 нових книг


9 червня в обласній державній адміністрації пройшло підсумкове засідання експертної ради з питань книговидання.

Йшлося про результати другого етапу конкурсу видань, друк та закупівля яких буде фінансуватися за кошти обласного бюджету, та визначення цьогорічних переможців. Про це повідомляють на сайті ОДА.

У другому турі члени експертної ради розглядали 40 конкурсних пропозицій, суб’єктами подання яких були 7 видавництв із Прикарпаття, Львова, Чернівців.

За результатами таємного голосування переможцями визначено 27 книг.

Отож, у цьому році буде профінансовано друк творів світлої пам’яті лауреатів Національної премії ім.Т.Шевченка Степана Пушика і Василя Портяка.

Також отримають підтримку книг наших відомих письменників-ювілярів з Коломийщини Ярослава Ясіньського та Неоніли Стефурак. У бібліотеки краю надійдуть твори Ольги Деркачової, Степана Процюка, Василя Шкургана, Василя Нагірняка, Марії Дзюби, збирачів народної творчості Михайла Буджака та Романа Киселюка, класиків Михайла Ломацького і Леся Мартовича, відомих науковців Ольги Слоньовської, Степана Хороба, Миколи Лесюка, Володимира Качкана, Петра Сіреджука.

Переможцями серед пропозицій для дітей стали Дара Корній, Василь Шкурган та Василь Карп’юк з його серією книг про Довбуша. 

Також представлена література на відзначення 150-річчя Василя Стефаника, Леся Матовича, 130-річчя Євгена Коновальця.

Загалом для друку тільки художніх книг передбачено майже 700 тисяч гривень, понад 100 тисяч виділено для друку дитячої літератури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!