На Прикарпатті затримали кримінального авторитета "Абдулу" з Бурштина


СБУ та поліція затримали "смотрящого" з Бурштина, який займався рекетом на територі Івано-Франківської області.

Про це повідомили в обласному управлінні СБУ.

"Йдеться про 44-річного жителя Бурштина, відомого в кримінальному світі за прізвиськом «Абдула», який неодноразово притягався до відповідальності за тяжкі насильницькі злочини. За умисне вбивство, розбій, а також заволодіння транспортними засобами чоловік провів за ґратами 13 років. Упродовж цього часу він був неофіційним лідером серед ув’язнених – так званим «смотрящим». СБУ задокументувала, як вийшовши з тюрми, чоловік почав завойовувати позиції серед криміналітету на волі. Зокрема, давав «авторитетні» поради про «злодійське життя» іншим представниками кримінального середовища. Він зайнявся вимаганням грошей, майна та прав на таке майно у місцевих мешканців, зокрема, підприємців. Це супроводжувалося погрозами насильством та пошкодженням майна", - повідомляє СБУ.

Так, правоохоронці задокументували, як чоловік "віджав" авто, колекцією коштовностей і дорогих годинників у приватної підприємиці.

Крім того, він намагався привласнити її квартиру та дві земельні ділянки. "Абдула" змусив свою жінку підписати документ про передачу майна нібито з власної волі.

Наразі йому оголосили про підозру у вимаганні, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України). Також обрали й запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!