На Прикарпатті рятувальники та соціальні працівники провели зустріч з співпраці заради безпеки мешканців краю


17 серпня в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області за участю тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління полковника служби цивільного захисту Ігоря Оксентюка відбулася зустріч з працівниками Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в управлінні ДСНС в області, Ігор Володимирович ознайомив присутніх з напрямками та специфікою роботи пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, навів конкретні випадки допомоги  населенню у ліквідації різного роду нештатних ситуацій. Зокрема з початку року на Івано-Франківщині   виникло 939 пожеж,  врятовано 31 особу, загинуло 34 особи, з них 2 – діти. За сухою статистикою цих цифр стоїть і  нелегка, сповнена ризику, робота рятувальників, і людські долі.

У свою чергу, заступник начальника відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю полковник служби цивільного захисту Володимир Кузик наголосив на основних причинах виникнення пожеж у житловому секторі, загибелі людей на водних об’єктах під час купального  сезону, розповів про випадки виявлення вибухонебезпечних предметів на території області та надання допомоги людям у гірській місцевості.

Також присутні переглянули документальний фільм про роботу рятувальників, реально відчувши непростий ритм  цієї служби та важливість кожної миті прийти на допомогу людям. Не менш важливою, і в чомусь дуже спорідненою є і робота соціальних працівників, яким теж  мало не щодня доводиться стикатися з людським горем та допомагати у скрутну хвилину.

Цікавим було і спілкування з фахівцями служби про надання психологічної допомоги населенню  при виникненні надзвичайних ситуацій та способи  надання медичної допомоги потерпілим. Також соціальні працівники оглянули спорядження, яке є на озброєнні у водолазної служби для порятунку людей на водних об’єктах та дізналися про способи рятування потерпілих  на воді.

Під час цієї зустрічі працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області провели для учасників заходу екскурсію на базі виставки-музею пожежно-рятувальної служби, під час якої розповіли про історичне минуле та сьогодення «Народної служби порятунку-101».

На завершення заходу директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун подякувала рятувальникам за цікаву та змістовну зустріч та висловила сподівання, що такі зустрічі стануть традиційними, адже від даної співпраці залежить безпека мешканців нашого краю.