На Прикарпатті сімейні лікарі опановують основи комунікації з пацієнтами


Семінар-тренінг з питань імунізації провели для сімейних лікарів. Прикарпаття перше в Україні, де медичних працівників навчають користі та ризиків імунопрофілактики. Учасники тренінгу - лікарі загальної практики, дільничні терапевти та педіатри.

Щоправда, більшість - сімейні лікарі. Саме вони здійснюють комплексний нагляд за станом здоров'я усієї родини. Зокрема, забезпечують профілактику сезонних і  спадкових захворювань та відслідковують календар щеплень.

Один із напрямків діючої медичної реформи вдосконалення первинної допомоги.  Акцент -  на діагностиці й профілактиці пацієнта. Не існує проблеми вакцинації, існує непорозуміння між лікарями та пацієнтами, переконані імунологи. Не лише знати історію хвороб родини, сімейний лікар має ще володіти комунікативними навичками. Нині азів спілкування у лікарському кабінеті навчають на спеціальному тренінгу.

Семінар "Ефективна комунікація з питань вакцинації у сімейних лікарів" на Прикарпатті відбувається  вдруге. Місцеві лікарі такі тренінги розробили, в ході проведення їх вдосконалюють. Вже незабаром  за даними методичними розробками набуватиме   комунікації вся "медична Україна".

Вежа