На Прикарпатті відкрили оновлену баклабораторію


На базі колишньої баклабораторії міської санепідемстанції, після реорганізації, відбулось відкриття бактеріологічної лабораторії на балансі Яремчанської центральної міської лікарні.

У відкритті взяли участь міський голова Василь Онутчак, перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук, головний позаштатний бактеріолог департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тамара Данилюк та головний лікар Яремчанської центральної міської лікарні Олександр Соколовський.

Як зазначив перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук: «Ця баклабораторія має всі ті критерії, які повинні відповідати роботі міській лікарні. Її призначення дуже важливе, адже вона буде слугувати для бактеріологічних обстежень і міської центральної лікарні міста Яремче, і для жителів цього краю».

Про вагоме значення бактеріологічної лабораторії наголосив і головний лікар Яремчанської центральної міської лікарні Олександр Соколовський, за його словами: «Лікарня не може повноцінно функціонувати без такого відділу. Бактеріологічний відділ виконує великий об’єм профілактичної та лікувальної роботи. Це значна допомога в діагностиці тих чи інших захворювань, патологій та збудників».