Це буде не тиждень і не два, - директор Прикарпаттяобленерго про відключення світла


Директор з управління активами АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник заявив, що відключення світла триватимуть ще тривалий час.

Втім, точного часу він не вказав. Енергетик припустив, що це триватиме не день-два. Тож прикарпатцям слід звикати жити з графіками. Про це йшлося в ефірі місцевого радіо "Західний полюс" 17 травня.

"Думаю, нам треба навчитися і звикнути жити із графіками. На мою думку, це буде не тиждень і не два, а довше. Не можу сказати... Я не знаю точних причин, чого це сталося і коли вони будуть усунуті. Але думаю, що це на довго", - сказав Сеник.

Він також додав, що при умові, якщо мешканці Прикарпаття навчаться обмежувати споживання електроенергії у побуті, час вимкнень можна буде значно скоротити.

"Основне, що можуть люди зробити, і я вважаю, треба зробити. Ми для кожної години рахуємо, якої величини нам треба обмежитися. Якби на цю величину люди обмежилися самі, ми би не вимикали нікого. Ну, якби нікого - це ідеальний випадок. Але могли б, для прикладу, у двічі менше вимикати. Це факт. Тому у вечір та ранок треба економити електроенергію", - додав Сеник.

Нагадаємо, що з 16 травня у всіх регіонах України почали вводити графіки погодинних вимкнень світла через значний дефіцит в енергосистемі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!