Навесні на Прикарпатті посадили майже два мільйони дерев


На Прикарпатті завершилася весняна лісокультурна кампанія. Усі державні лісові господарства Франківщини заліснили місця минулорічних суцільних зрубів.

Загалом, держлісгоспи, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, відтворили ліси на площі 484 гектари, інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Найбільшу площу цього року заліснили в Осмолодському лісгоспі – 90,8 га, Гринявському – 71,4 га, Вигодському – 62,8 га та Надвірнянському – 60,1 га.

Заходи зі сприяння природному поновленню лісівники провели на площі 1 231 га. Доповнення лісових культур на землях держлісфонду виконали на площі 222 га. У розсадниках працівники держпідприємств висіяли понад 2 тонни насіння лісових культур.

У цілому, під час весняної лісокультурної кампанії прикарпатські лісівники висадили близько двох мільйонів майбутніх дерев. У розрахунку на населення Івано-Франківської області (станом на 2020 рік – 1,3 млн осіб), це по одному дереву на кожного краянина та 600 тисяч на гостей Прикарпаття.

Проте для лісівників Франківщини важливо не просто посадити ліс – фабрику кисню, а створити високопродуктивні насадження. Для цього працівники лісових господарств протягом декількох десятиліть проводитимуть ряд заходів, щоб сформувати біологічно стійкі насадження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!