Найбільше порушень на івано-франківських "літниках" виявляють у недосвідчених підприємців


Найбільше порушень на літніх торгівельних майданчиках в Івано-Франківську виявляють у недосвідчених підприємців.

Таку думку кореспонденту «Бліц-Інфо» висловив т. в. о. начальника управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому Віктор Рараговський.

За його словами, комісія з організації літньої торгівлі найчастіше виявляє  порушення правил благоустрою, санітарних норм та перевищення фактичної площі.

«Полюбляють підприємці хитрувати з офіційним працевлаштуванням робітників. Називають їх «стажерами», хоча насправді вони тижнями працюють. Зазвичай, порушення виявляють майже у всіх. Найменше їх в тих закладах, які не перший рік працюють в сфері харчування. Та таких «літників» не більше 5%. А найбільше зауважень до недосвідчених підприємців. Для них приписи комісії здаються незрозумілими чи навіть нереальними», - зауважує Віктор Федорович.

Рараговський зазначив, що на сьогодні перевірено близько 50 % всіх Івано-Франківських майданчиків. Але до кінця серпня перевірять всі.

«Загальна перевірка літніх майданчиків проводиться раз в сезон.  Крім того, тримаємо на контролі усунення знайдених порушень. Зазвичай все виправляють, бо розуміють –  за три і більше адміністративних протоколів комісія може скасувати дозвіл на встановлення «літника» без повернення коштів», - пояснює пан Рараговський.

Віктор Рараговський  повідомив, що в загальному кількість літніх майданчиків в Івано-Франківську буде понад 100. А залежатиме це від наступного засідання міськвиконкому на якому мають розглянути ще кілька заяв на встановлення «літника»