"Найболючішим питанням на фронті є брак піхоти", - обласний воєнком Прикарпаття про найзатребуваніші спеціальності у війську


Начальник Івано-Франківського обласного ТЦК та СП Володимир Бабанін зазначає, що найзатребуваніша спеціальность в Збройних силах України - це піхотинець, зокрема бракує стрільців та стрільців-помічників гранатометника

Про це він розповів у інтервʼю Західному курʼєру.

"З власного досвіду колишнього командира штурмового батальйону знаю, що найболючішим питанням на фронті є брак піхоти, дефіцит стрільців та стрільців-помічників гранатометника. Так, мало хто хоче йти в піхоту, але, на жаль, ми не зможемо виграти війну, якщо не будемо "на нулі", - сказав Бабакін.

Також Володимир Бабанін наголосив, що зараз кожен для себе повинен зрозуміти, що зупинити ворога можемо тільки ми.

"Кожен має задати собі запитання: що я зробив для того, щоб зберегти суверенітет, недоторканість і незалежність своєї країни?! Доки ми будемо перекладати відповідальність один на одного, «відправляти на фронт дітей депутатів і олігархів», дочекаємось, не дай Господи, що ворог прийде сюди",- вважає воєнком.

Поруч з мобілізацією ще одним надзвичайно болючим питанням є ротація хлопців на передовій. Адже без мобілізації не буде ротації, бо військових не буде кому замінити.

"Ротація конче потрібна. Будучи командиром 109 батальйону, ми розпочали бойові дії на Донеччині 25 травня 2022 року. І по сьогоднішній день цей батальйон і вся 10 ОГШБ виконує бойові завдання там. У них не було ротації два роки. Питання риторичне: «На стільки ще їх вистачить?!». А для того, що провести ротацію, потрібно сформувати, навчити та підготувати нові військові частини. А щоб їх сформувати, потрібен мобілізаційний ресурс. А у нас як зараз відбувається: замість того, щоб готуватись до служби, в переважній більшості військовозобов’язані шукають шляхів, як її уникнути. Постійно бігати, ховатись і ухилятись від військового обов’язку не вийде. Рано чи пізно свій обов’язок потрібно буде виконати. Питання в іншому – чи не буде запізно…",- зауважує військовий.Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!