Обласна рада призначила директорів спортшкіл на Прикарпатті


Івано-Франківська обласна рада під час сесії, 18 жовтня проголосувала декілька кадрових рішень про призначення на посади директорів комунальних спортивних шкіл та закладів.

Так, депутати прийняли рішення про призначення на посаду директора Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту Ігоря Гладиша. За відповідне рішення проголосували 55 депутатів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Також обласні обранці прийняли рішення про призначення Руслана Перети на посаду директора Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 обласної ради, та Ореста Яковини на посаду директора Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 обласної ради. За проголосували 56 і 55 депутатів відповідно. 

Розглянули під час сесії і питання про призначення на посаду директора Івано-Франківського обласного комунального підприємства "Льодова арена імені Степана Бандери" Назарія Якимчука. Його призначення підтримали 57 депутатів.

Під час обговорення депутат обласної ради Ігор Дебенко поцікавився у в. о. начальника управління спорту та молодіжної політики обласної державної адміністрації Костянтина Лисейка, за якими критеріями відбувався відбір кандидатур на посади директорів. 

«Найперший критерій - це професіоналізм. Якщо взяти аналітику, то ДЮСШ №1 в 2023 році зайняла 11 місце з понад 400 в рейтингу ДЮСШ України. ДЮСШ №2 минулого року зайняла 15 місце в рейтингу всеукраїнських дитячих спортивних шкіл. Ці люди дуже професійно їх очолюють»,- пояснив Лисейко.

Своєю чергою Ігор Дебенко зауважив, що за цей час були певні прецеденти, але про них чомусь не говорять.

«Деякі школи подавали завідомо необгрунтовані бали, але ми про це чомусь не говоримо. І на колегії управління спорту ми теж ці питання чомусь не обговорювали перед відповідними призначеннями, хоча могли б»,- зауважив Дебенко.

Останнім у цьому блоці депутати розглянули питання про призначення на посаду директора Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи Мирослава Карабіна. За його призначення віддали голоси 44 прикарпатські обранці. Слід зауважити, Карабін вісім років був директоромз приставкою "в. о.", оскільки депутати не підтримували його кандидатуру через його регіоналівське минуле. Хто з депутататів проголосував "за" кандидатуру Карабіна - читайте згодом на "Бліц-Інфо". 

Таким чином усі спортивні школи обласної ради отримали керівників на найближчі 5 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!