Одна частина села на Прикарпатті тероризує іншу


Баня — так називають добру частину мальовничого села Новиця Калуського району, яку хлопці іншої частини Новиці намагаються обходити боком. Все — через кілька молодих хлопців, що “промишляють” у селі. Зі слів новичан, банянські бахурі ходять групами по кілька осіб, поводяться агресивно, нападають першими, причому, навіть на хлопців значно старшого віку. До слова, банянським хуліганам — від 15 до 20 років.

Хулігани майже завжди діють однаково: вибирають “одиночок”, котрі мають за необережність прогулятися селом на самоті. Когось підстерігають біля магазинів, когось — біля сільського клубу, інших витягають просто з автомобілів, повідомляють "Вікна".

Останній інцидент трапився у ніч з минулої п’ятниці на суботу. Новичани поверталися пізно додому на автомобілі, тож потрапили під “гарячу” руку хуліганів. Самі учасники неприємної ситуації розповідають, що коли поверталися додому, хулігани їх обігнали і поставили свою машину вздовж дороги, тим самим перегородили шлях. Більше того, вимкнули фари, тож запросто можна було автівку не помітити. До речі, вісімнадцятирічного водія автомобіля, студента одного зі столичних ВНЗ, тиждень тому банянські хулігани під керівництвом чи то “святиків”, чи то “владиків” жорстоко побили до втрати свідомості. Тож, тиждень хлопець провів у лікарні. За фактом побиття триває слідство, але хуліганів це не зупинило.

“Напевно, хотіли таким чином або виманити когось із автомобіля, щоб побити знову, або, щоб ми таки врізалися в ту машину”, — припускають учасники події. Можливо, таким чином хотіли підзаробити, чи щось інакше. Проте учасники події обіцяють не залишити інцидент без розголосу, більше того, закликають приєднатися усіх постраждалих, щоб, нарешті, поставити кінець владі “святиків” і “владиків”.