Одразу дві нагороди привезли з Одеси івано-франківські театрали


Одразу дві нагороди - гран-прі і приз глядацьких симпатій привезли з Одеси івано-франківські театрали. Вперше за багато десятиліть наш академічний обласний музично-драматичний театр ім.Франка представив на сонячній Одеській землі своє мистецтво в рамках восьмого фестивалю театрів “Молоко”.

Фестиваль проходив минулого тижня і зібрав на березі Чорного моря окрім одеських театрів і студій Львівські, Рівненські, Дніпропетровські, столичні театральні колективи. В кагорті запрошених був вперше  і наш театр імені Франка, повідомляє ОДТРК Карпати

Відкрила фестиваль поза конкурсна вистава режисера Ростислава Держипільського  за книгою Марії Матіос "Солодка Даруся". Також в програмі одеського фесту була прем’єра нашого минулого сезону сучасна, відверта, спірна та шокуюча постановка режисера Андрія Кирильчука, соціальна драма "Кастинг або Хто хотів люстрації?", яка дістала головний приз – гран-прі. Глядачі "Молока" визначились у своїх симпатіях на користь культової івано-франківської постановки за романом Марії Матіос.

"Вважаю, що це є нашою величезною перемогою, адже така вистава як “Солодка Даруся” була сприйнята і прийнята одеською публікою. І це отримало приз глядацьких симпатій. Для мене дуже приємно, що у коментарях які з'явилися одразу після перегляду вистав,  одесити зазначають, що столицею теперішньої театральної України став Івано-Франківськ”, - розповідає керівник театру Ростислав Держипільський.