Осінній призов: Прикарпатців закликають прийти до війккомату, не чекаючи повістки


З 1 жовтня розпочинається осінній призов громадян України на строкову військову службу.

Згідно статті 15 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського ОВК. 

Відповідно до вимог законодавства України, відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

Відповідно до статті 23 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" строки проходження строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються:

- для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - до 18 місяців;

- для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти магістра, - до 12 місяців.

Військовослужбовці строкової військової служби в Збройних Силах України залучаються в першу чергу для забезпечення життєдіяльності військових частин в пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Важливо! Як і раніше, військовослужбовці строкової військової служби Збройних Сил України до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об'єднаних сил не залучаються!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!