Загибель диких кабанів на Надвірнящині: Фахівці перевіряють, чи це не чума


6 лютого 2024 року в мережі ФБ було опубліковано відео щодо загибелі диких свиней в лісових угіддях біля міста Надвірна.

7 лютого 2024 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створило дві робочі групи із спеціалістів Головного управління, Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, представника ТОВ «Прикарпаття ТУР» Коломийської міської громади (користувач лісових угідь) для проведення епізоотичного обстеження лісових угідь на території Коломийської та Надвірнянської міських громад.

"В результатів проведеної роботи в лісовому урочищі на відстані 3,5 км від села Кубаївка знайдено місце захоронення 7 трупів диких свиней (1 свиноматка віком 3 - 3,5 років та 6 підсвинків віком 10-11 місяців). Трупи свиней було відкопано, проведено патологічний розтин, відібрано патологічний матеріал для лабораторного дослідження і встановлення діагнозу. Лабораторні дослідження тривають. На місці поховання трупів диких свиней проведено всі заходи відповідно до діючої Інструкції. Ситуація на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області", - пише пресслужба управління.

Нагадаємо, у вівторок, 6 лютого, на facebook-сторінці УТМР оприлюднили відео з мертвими кабанами та заявили, що тварини померли через африканську чуму свиней. 

Читайте також: У Держспоживслужбі наразі не можуть підтвердити заяву УТМР щодо африканської чуми на Прикарпатті

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!