Пам’ять Степана Бандери вшанували в його рідному селі на Калущині


65 років тому, 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від руки агента НКВС загинув Степан Бандера. Роковини трагічної смерті Провідника почали привселюдно вшановувати на його малій батьківщині, у селі Старий Угринів, із кінця 80-х. Відтоді ця традиція стала неперервною.

І сьогодні на родинному обійсті Степана Бандери, біля хати, у якій він народився і зростав, зібралися вдячні земляки, пише Калуська міська рада.

Місцевий парох о. Ярослав відслужив поминальну панахиду за Степаном Андрійовичем, його багатостраждальною родиною, полеглими борцями за вільну Україну: воїнами УПА, військовослужбовцями ЗСУ із Новицької громади. Присутні – мешканці Старого Угринова, Новиці, Калуша – молилися перед кам’яним хрестом, привезеним благодійниками з мюнхенського цвинтаря Вальдфрідгоф.

"Після служби Божої про невмирущість, значення та актуальність легендарної особистості і його спадщини, провівши паралелі із сьогоденням, мовили в короткому вічі політик і громадський діяч Євген Гірник, голова Новицької територіальної громади Богдан Дадяк, керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка, директор історико-меморіального музею Степана Бандери Степан Лесів. На завершення поминального заходу з нагоди 65-ї річниці трагічної загибелі Степана Бандери до його пам’ятника поклали квіти шани", - йдеться у релізі. 

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!