Перешкоджання ЗСУ та хуліганство - поліція розпочала кримінальні провадження щодо подій у Ворохті


Поліція Прикарпаття розпочала два кримінальних провадження щодо подій у Ворохті за фактом хуліганства та перешкодження законній діяльності Збройних Сил України.

Про це повідомили у ГУНП області.

"Інцидент трапився 4 липня близько опівдні в селищі Ворохта. Група осіб зухвало та грубо порушували громадський порядок, вчинили конфлікт з військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов’язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль. Правоохоронці, що прибули на місце події, провели роз’яснювальну роботу з місцевими мешканцями. Конфлікт вдалося оперативно припинити. Надалі поліцейські опитали потерпілих, встановили свідків конфлікту, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений транспортний засіб.  Потерпілого доставили в лікувальних заклад. За фактом протиправних дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 - 1 (Перешкодження законній діяльності Збройних Сил України) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 4 липня у Ворохті місцеві мешканці організувалися біля селищної ради з вимогою прибрати новий блокпост, який встановили при в'їзді з Татарова у Ворохту. Люди нарікали, що через ТЦК туристи не їдуть у їх селище через що дуже страждає економіка. Далі люди направилися до блокпоста, де і стався конфлікт. Місцеві запевняють, що конфлікт спровокував працівник ТЦК. Натомість в ОК "Захід" стверджують, що винуваті мешканці Ворохти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!