Підсумок виборів 2015: МВС відкрило 478 кримінальних проваджень


У зв’язку з минулими виборами до місцевих рад правоохоронцям надійшло 7,1 тис. повідомлень, відкрито 478 проваджень, про підозру оголошено 8 особам.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Як йдеться у повідомленні, до органів внутрішніх справ надійшло 7 тис 105 повідомлень і заяв про злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов'язані з виборчим процесом на минулих 25 жовтня 2015 місцевих виборах, і вони продовжують надходити в даний час.

За повідомленнями, що надійшли розпочато 478 кримінальних проваджень, з них 220 безпосередньо пов'язані з порушенням виборчих прав громадян.

«На даний час різні особи поставлені до відома про підозри у 8 таких провадженнях, зокрема, за фактами підкупу виборців у м. Одеса та в м. Чернівці», – йдеться в повідомленні.

Найбільше кримінальних проваджень за фактами виборчих злочинів розпочато в Києві, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях. Зокрема, у Дніпропетровській області зареєстровано 21 таке виробництво.

«Проводиться перевірка обставин, викладених у депутатському зверненні народного депутата України Бориса Філатова про порушення, вчинені головою та членами Дніпропетровської міської виборчої комісії. Вони, на думку парламентарія, полягали у фальсифікації протоколів засідання цієї комісії. А це, у свою чергу, могло призвести, як стверджує депутат, до фальсифікації результатів реального волевиявлення громадян під час виборів міського голови Дніпропетровська», – повідомляють правоохоронці.