Подарунки від св. Валентина на підмогу прикарпатському сиротинцю


Днями в Івано-Франківську в галереї «Бастіон» відбувся благодійний хенд-мейд-ярмарок «Love isѕ», присвячений дню закоханих. Гості ярмарку мали змогу придбати подарунок коханій людині, взяти участь у благодійних майстер-класах та просто надихнутися красою ручної роботи. Ярмарок організували та провели матері — майстрині форуму для батьків mamka.info.

«Сьогодні ми допомагаємо Надвірнянському будинку дитини, — розповіла організатор ярмарку Валентина Печарська. — У ньому виховуються 33 дитини віком від народження до чотирьох рочків. Ми отримали від керівництва будинку офіційний лист, в якому було вказано, чого дітки потребують завжди — одноразових підгузків, різних олійок, присипок, прального порошку і т. ін. За зібрані на ярмарку кошти ми закупимо необхідний товар і передамо його дитбудинку».

Більшість майстринь, які представили іванофранківцям свої роботи, є частиною спільноти батьківського форуму mamka.info. На форумі існує окремий розділ «Допоможемо разом», де викладають інформацію про людей, які потребують допомоги. На жаль, нині таких повідомлень є чимало.

«Коли ми побачили, що люди відгукуються на ініціативу допомогти, вирішили проводити благодійні ярмарки постійно. і я взяла на себе зобов’язання організовувати їх до кожного великого свята», — зазначила Валентина Печарська.

Наразі ярмарок «Love isѕ» є першим із циклу благодійних хенд-мейд-ярмарків. Наступні буде присвячено Міжнародному жіночому дню та Великодню.

На ярмарку можна було придбати найрізноманітніші подарунки ручної роботи — від оригінальних паперових листівок до вишуканих прикрас і казкових іграшок. Майстрині переконані, що саме подарунок, виготовлений власноруч, є найціннішим, адже це такий собі рукотворний вияв любові. Гості ярмарку могли створити подарунок своїми руками, взявши участь у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки та цукеркових букетів. Особливо зацікавили такі заняття дітлахів, які разом з батьками вибирали «сердечні» подарунки. 

Окрім звичних уже «валентинок» та різноманітних виробів у формі серця, майстрині представили блокноти ручної роботи, тканинних коників — символ цього року та безліч оригінальних іграшок — котів, зайчиків, ведмедиків, які припали до душі не лише дорослим, а й дітям. 
Одна з учасниць ярмарку — майстриня Олена творила своїх чудернацьких котів разом із трирічною донечкою. Жінка зізнається, що дитина не лише допомагає, а й надихає її на створення нових іграшок:

«Елементарні речі, наприклад, нанизати намистинки чи дзвіночки, вона робить сама. і взагалі дитина часто диктує, чого їй хочеться. Наприклад, коника, чи Анжеліну-балерину — героїню однойменного мультика... Також багато ідей можна запозичити на таких виставках-ярмарках від інших майстрів. Це дуже цікаво і пізнавально».

Галичина