Поліцейські на Долинщині шукають плантації маку та конопель


На території Долинської ТГ, Болехівської ТГ, Вигодської ТГ та Витвицької ТГ, з 1 червня по 23 вересня поліція Долинщини проводить операцію "МАК" - комплекс оперативно-профілактичних заходів з метою профілактики та виявлення правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Мета цієї операції - виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків, недопущення витоку в незаконний обіг наркотичних речовин рослинного походження.

Разом із тим у поліції нагадують, що Згідно з статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис.грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних речовин.

Згідно зі ст. 310 ККУ, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8,5 тис.грн., або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк до 7 років.

Поліція закликає всіх громадян бути законослухняними та у разі виявлення правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних речовин повідомляти на лінію "102".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!