Помилки, які найчастіше допускають репетитори та як їх виправити


Репетитор – це одна з найпопулярніших професій у наш час. Здобувати знання з різних дисциплін може бути непростим заняттям і тільки шкільних уроків може бути недостатньо для розуміння матеріалу. В такому випадку доречними будуть заняття з репетитором.

Сучасні діти дуже змінились у порівнянні з попередніми поколіннями. Вони більш активні та непосидючі, тому викладачу дуже важко втримувати їх увагу. Звичайний урок з підручником вже не буде сприйматися на всі 100%. Репетитор може використати різні методики для того, щоб ефективно подати новий матеріал:

- Ігрові стратегії (дуже гарно спрацьовують на дітях різних вікових категорій);

- Використання мультимедійних засобів;

- Використання сучасних технологій.

Помилки, які найчастіше допускають репетитори та шляхи їх виправлення

Початок навчання без попереднього знайомства.

Таку помилку зазвичай роблять репетитори, які тільки-но починають свою кар’єру. Одразу починають розповідати учню інформацію з предмету. Виправити це можна провівши попередню бесіду з учнем. Дізнатися про його захоплення, мету навчання. В ході такої розмови викладач зможе підібрати стратегію для подальшого навчання з конкретним учнем.

Подача великого обсягу матеріалу без системи.

Дуже частою помилкою репетиторів стає подання великої кількості матеріалу без чіткої системи. Викладач намагається змотивувати учня і часто дає дуже великий обсяг інформації, який учень просто не може охопити. Краще поділити весь матеріал на невеличкі розділи, систематизувати його.

Шкільна манера викладання.

Репетитор може подавати матеріал, так само як в школі. Такий підхід не є ефективним і не стимулює учня на плідне навчання. Краще дати можливість учню подискутувати, висловити свою думку без страху отримати негативний відгук викладача.

Викладач ніколи не помиляється.

Навіть найрозумніший репетитор може не знати деяких речей. Учні дуже люблять задавати багато запитань і не завжди репетитор має готову відповідь. Кращим виходом з ситуації буде взяти час до наступного заняття, щоб знайти відповідь на запитання або запропонувати пошукати відповідь разом.

Учень завжди правий.

Деякі репетитори бояться зробити зауваження учню або вимагати від нього уваги та концентрації на предметі. Але правильно буде поговорити з учнем і пояснити йому правила ваших занять. Якщо учень повністю ігнорую репетитора, то відверто поговоріть з батьками, адже не можна навчити нікого насильно.

Гарна взаємодія учня з репетитором – це найкращий шлях до успіху, в якому зацікавлені всі. Можна міняти методику викладання, використовувати різноманітні підходи та стратегії для досягнення мети. Репетитора потрібно обирати ретельно і якщо його методика викладання не викликає інтерес у дитини, то можна його поміняти.

Доречним буде провести пробне заняття з викладачем, де можна буде оцінити його манеру викладання та задати хвилюючі вас питання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!