Працівника ІФТКЕ підозрюють у нелегальній здачі в оренду екскаватора


Начальника автотранспортного цеху "Івано-Франківськтеплокомуненерго" підозрюють у тому, що він незаконно здавав в оренду людям спецтехніку комунального підприємства.

Суд обрав йому запобіжний захід, йдеться в ухвалі, опублікованій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Суспільне.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, чоловік обіймав посаду начальника автотранспортного цеху з липня 2020 року, раніше судимий не був. Максимальне покарання за кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється працівник “Івано-Франківськтеплокомуненерго”, — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як йдеться у провадженні, 26 липня 2021 року за вказаним на сайті підприємства номером до нього зателефонувала людина, яка хотіла взяти в оренду комунальну техніку “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Чоловік відповів, що може здати техніку за умови, що клієнт розрахується без укладання цивільноправових договорів. Також, за даними слідства, він назвав вартість оренди техніки: 500 грн за одну годину проведення робіт і 30 грн за один км проїзду машин.

Людина, що телефонувала, звернулася до управління СБУ в Івано-Франківській області й повідомила, що від неї вимагають неправомірну вигоду. Після домовленості з начальником автотранспортного цеху їй надали трактор-екскаватор для земляних робіт. 28 липня на банківську картку начальника автотранспортного цеху клієнт перерахував 3 000 грн за роботу та 600 грн за транспортування техніки.

Тож 15 вересня працівнику “Івано-Франківськтеплокомуненерго” повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в одержанні службовою особою неправомірної вигоди.

Те, що підозра є обґрунтованою, підтвердили допити свідків, протоколи обшуків і інші матеріали кримінального провадження. До підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!