Преска по результатах проєкту MoPED


16 червня об 11 годині в Прикарпатському університеті ( центральний корпус ПНУ, 2-ий поверх, каб 233, вхід з вул.Чорновола) відбудеться пресконференція про унікальні результати проєкту «MoPED: Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання».

Вперше за всю історію існування грантових програм Європейського Союзу (TEMPUS та ERASMUS+ КА2) бенефіціаром та координатором проєкту (у якому взяли участь 9 університетів – 3 європейських та 6 українських) виступав саме український заклад вищої освіти – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Результати проєкту перевищили всі очікування і плани.

Тривалість проєкту: 15.10.2017 – 14.04.2021р. Бюджет проєкту: 861 тисяча 445 євро

Завдяки європейському досвіду українськими університетами консорціуму:

розроблено 21 новий курс з сучасної методики викладання STEAM предметів із використанням ІКТ, з яких 6 викладаються англійською мовою;
створено курс професійної англійської мови для педагогів;
розроблено керівництво для створення профілю вчителя з переліком цифрових компетентностей;
створено шість інноваційних класів, які перетворені у центри інноваційних інструментів викладання;
Командою університету Деусто (Іспанія) розроблено гру для створення таких інноваційних класів у закладах середньої та вищої освіти.
Проведено велику кількість тренінгів, майстер-класів та міжнародну конференцію для викладачів університетів та вчителів шкіл, де вони змогли покращити свої цифрові та дидактичні компетенції, тощо.
У рамках заходу від ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди ви зможете дізнатися, чому саме ПНУ було обрано європейськими партнерами координатором проєкту з майже мільйонним бюджетом. Яка подальша стратегія розбудови потенціалу Прикарпатського та у чому полягає секрет, як залишатись конкурентоспроможним на ринку освіти. Що дає участь у міжнародних освітніх проектах. Як ПНУ вдалося істотно оновити матеріально-технічну базу сучасним обладнанням, підняти мотивацію викладачів і студентів, покращити якість освітніх послуг.


Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!