Прикарпатець перевів на картку шахраю сто тисяч гривень


Найпоширеніший спосіб видурювання грошей у громадян, як і раніше, залишається махінації з банківськими картками.

Співробітники поліції постійно проводять інформаційні кампанії проти шахрайства, однак довірливі громадяни продовжують «розблоковувати» банківські картки та віддавати власноруч свої заощадження аферистам, інформує Поліція Івано-Франківської області.

Днями, до Івано-Франківського районного управління поліції звернувся 60-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що йому зателефонували нібито зі служби безпеки банку. Невідомий повідомив про загрозу його банківського рахунку і запропонував захистити кошти, перевівши їх на інший рахунок, який він вкаже. Чоловік, не задумуючись, виконав вказівку незнайомця і втратив 100 тисяч гривень.

За цим фактом поліція проводить розслідування.

Розслідування телефонних та Інтернет шахрайств значно ускладнюється тим, що злочинець може діяти на відстані, перебуваючи в іншому місті та навіть країні. Поліція закликає мешканців бути пильними.

Якщо на ваш телефон надходять сумнівні повідомлення чи дзвінки з проханням повідомити ваші особисті дані (номер банківської картки, пін-коди, термін дії), або ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте, та одразу телефонуйте за номером “102”.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!