Прикарпатцям розповіли, як захистити посадки картоплі від колорадського жука


На посадках пасльонових культур (картоплі) спостерігається відродження личинок колорадського жука та пошкодження ними рослин.

За даними спеціалістів відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в Галицькому та Тлумацькому районах на ранніх посадках картоплі та помідорів спостерігається відродження личинок колорадського жука та пошкодження ними рослин.

Для недопущення масового пошкодження картоплі рекомендуємо обстежити посадки культури і за наявності личинок І-ІІ віку (при чисельності 10-20 екз. на рослину за 8-10% заселених рослин) провести обробки інсектицидами та біопрепаратами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

У приватному секторі використовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Для профілактики резистентності фітофагів проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.

При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!