Прикарпатські науковці видали монографію Національного природного парку «Гуцульщина»


Науковці Національного природного парку “Гуцульщина”, який розташований на території Косівщини, підготували і видали монографію, що є комплексним дослідженням території.

Книга містить детальну характеристику природних умов і рекреаційних ресурсів парку та його територіальної організації. В ній детально охарактеризовано природні особливості національного парку, а також мистецтво, народні ремесла, історичну та етнокультурну спадщину Косівщини. У монографії розглядається стан і збереження природних екосистем та відтворення природних ресурсів НПП “Гуцульщина”, його рекреаційна й еколого-освітня діяльність, організація наукових досліджень та моніторинг природного середовища. А ще в новому науковому дослідженні окреслено перспективи розвитку парку як природоохоронної, рекреаційної і наукової установи загальнодержавного значення та з’ясовано роль національного парку у сталому розвитку Косівщини, повідомляє ОДТРК КАРПАТИ. 

Видання призначене для науковців (географів, біологів, екологів, мистецтвознавців), а також фахівців у галузі природно-заповідної справи, краєзнавців, та всіх, хто цікавиться природничим та етнокультурним феноменом Національного природного парку “Гуцульщина”.