рф поширила фейк про нібито намір України вдарити по власному дитсадку чи лікарні


Російські пропагандистські медіа поширили неправдиву інформацію, що Україна нібито готує "інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу, дитячому садку чи лікарні на підконтрольній Києву території".

У ЦПД наголосили, що такі заяви – відверта дезінформація, пише УП.

Росіяни стверджують, що за допомогою такої провокації Україна нібито розраховує "підвищити бойовий дух серед бійців ЗСУ", "обґрунтувати зняття країнами Заходу обмежень на використання далекобійних ракет вглиб території Росії", а також "залучити підтримку країн Глобального Півдня".

ЦПД негайно відреагував на цей фейк, наголосивши, що такі заяви – відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю та може свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах.

"Росія продовжує використовувати дезінформаційні кампанії, щоб виправдати масові злочини своєї армії, серед яких – удари по цивільних об'єктах, включно з дитячими установами",- кажуть у ЦПД.

У Центрі також нагадали, що подібні спроби перекладати відповідальність на Україну вже спостерігалися під час окупації Бучі та після ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит".



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!