Родовище солі на Рожнятівщині виставили на аукціон - стартова ціна 34 млн грн


17 квітня заплановано провести торги з продажу десяти ділянок надр. Серед них і родовище на Рожнятівщині.

Державна служба геології та надр України оголосила другі аукціони в 2023 році. Надрокористувачам запропонували 10 об’єктів з покладами суглинку, солі кам’яної, глини легкоплавкої, супіску, сапропелю, граніту, торфу, кам’яного вугілля. 

«Служба оголосила електронні аукціони з продажу десяти ділянок надр. Всі об’єкти ініційовані ринком. Ми комунікуємо з бізнесом, виносимо на торги лише ті лоти, які цікаві його представникам, – повідомив Голова Держгеонадр Роман Опімах. – Геологічна галузь є основою сталого й ефективного розвитку національної економіки. Тому зараз дуже важливо продовжувати працювати на повну, навіть у ці важкі для країни часи, щоб зберегти робочі місця та сплачувати податки».

Зокрема серед лотів є спеціальний дозвіл на користування надрами "Верхньострутинська ділянка Верхньострутинського родовища", інформує Бліц-Інфо.

Верхньострутинська ділянка Верхньострутинського родовища розташована на східній околиці села Верхній Струтинь у Калуському (колишньому Рожнятівському) районі Івано-Франківської області. Це — територія між селами Верхній Струтинь та Нижній Струтинь Рожнятівської ТГ. Далі вона продовжується у ліс до села Ясеновець Дубівської громади й частково охоплює територію ще однієї сусідньої Спаської громади.

Йдеться про дозвіл для видобування солі на 20 років.

Початкова ціна лота: 34 010 873.04 грн без ПДВ

Аукціон відбудеться 17 квітня. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!