Росіяни мали просування біля низки населених пунктів у Донецькій, Запорізькій та Харківській областях


Російські військові захопили Лукʼянці у Харківській області. Також уточнено ситуацію в Зеленому - через відсутність звʼязку вважалося, що село окуповане.

Про ситуацію на фронті розповіли аналітики DeepState вночі 14 травня у своєму Telegram-каналі.

Харківщина

Так, російські військові просунулися біля Вовчанська, Ягідного та в Глибокому Харківської області. Також росіянам вдалося захопити село Лукʼянці.

Карта бойових дій у Харківській областіFullscreen

"Уточнено ситуацію у Зеленому — довгий час не було зв'язку і вважалося, що ворог захопив село", — йдеться у повідомленні.

Карта бойових дій у районі ЗеленогоFullscreen

У Генштабі ЗСУ повідомили, на Харківському напрямку українські підрозділи відбили 13 російських атак на ділянках Нова Товолжанка (РФ) — Вовчанськ, Шебекіно (РФ) — Вовчанськ, Гатище — Вовчанськ, Муром — Стариця, Стрілеча — Глибоке, Пильна — Глибоке, Глибоке — Липці.

Донбас

У DeepState розповіли, що росіяни змогли просунутися південніше Первомайського, в Красногорівці та біля Старомайорського Донецької області.

Карта бойових дій біля Красногорівки та ПервомайськогоFullscreen
Ситуація біля Красногорівки та Первомайського
Карта бойових дій біля СтаромайорськогоFullscreen

За даними Генштабу ЗСУ, на Курахівському напрямку українські військові відбили 13 російських атак на напрямках Старомихайлівка — Красногорівка, Славне — Новомихайлівка. Підрозділи ЗСУ тримають оборону, втрат позицій не було допущено.

Крім цього, було відбито 11 атак на напрямках Солодке — Водяне, Завітне Бажання — Старомайорське, Володине — Старомайорське, втрат позицій не допущено.

Запорізька область

Аналітики повідомили, що росіяни просунулися біля Вербового Запорізької області.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!