Рятувальники продовжують шукати чоловіка, який врятував дітей на Дністрі


Прикарпатця, який врятував дітей на Дністрі досі шукають. Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

Нагадаємо, 28 червня о 19.45 поступило повідомлення про те, що поблизу с. Козина Галицької ТГ Івано-Франківського району посеред р. Дністер знаходиться 3 дітей, які не можуть самостійно вийти на берег та просять про допомогу

По прибуттю до місяця події встановлено, що посеред води на р. Дністер знаходиться троє дітей (на відстані орієнтовно 20 м. з протилежного берега) і просять про допомогу. Рятувальники ДПРЧ-3 м. Галич за допомогою човна дістались до дітей та о 20.23 дітей поміщено в човен. О 20.38 врятовані діти (2008, 2011 та 2013 р.н.) доставлені на берег та передані медичним працівникам карети ШМД для проведення медичного огляду. На місці події працював психолог ГУ ДСНС в області.

За інформацією дітей та очевидців: відпочиваючи на річці одна з дітей потрапила на глибину й почала тонути, при цьому потягнула за собою одну із старших сестер. Батько, гр. 1981 р.н., побачивши дану ситуацію, почав занурюватись, щоб виштовхнути дітей на поверхню, відвівши дітей із заглиблення зник з поля зору і на даний час місце перебування невідоме. Рятувальниками ДПРЧ-3 м. Галич (на човні) спільно з водолазами рятувально-водолазної станції м. Галич проведено обстеження акваторії дна та русла р. Дністер, на загальній площі 500 м.кв. Станом на 23.00  28.06.2021 р. у зв’язку із темною порою доби роботи призупинені, особу не виявлено.

29 червня о 06.55 год. пошуково-рятувальні роботи відновлено.    

Протягом дня проведено наступні роботи:

- водолазами ВВРР АРЧ та РВС м. Галич обстежено дно річки на площі 6500 м.кв.;

- рятувальниками ВВРР АРЧ АРЗ СП обстежено русло річки за допомогою ехолоту та пристрою «Кошка» спільно з рятувальнами РВС м. Галич за допомогою пристрою “Кошка” в сторону с. Козино на відстані 4 км.;

- рятувальниками ДПРЧ-3 обстежено русло річки квадрокоптером.

Станом на 20.00 год. до проведення рятувальних робіт всього було залучено 3 од. тех., з них 2 плавзасоби, 13 чол., а саме від ГУ ДСНС 10 чол., 2 од. техн., з них 1 човен (ДПРЧ-3 м. Галич - 2 чол., ВВРР АРЧ АРЗ СП - 8 чол., в т.ч. 2 водолази, 2 од. техн., з них 1 човен), РВС м. Галич 3 чол., в т.ч. 2 водолази, 1 човен.

О 20.00 год. 29 червня пошукові роботи на р. Дністер призупинені, особу не виявлено, відновлення пошуково-рятувальних робіт планується з 08.00 год. 30.06.2021.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!