СБУ передала до суду матеріали щодо бойовика, який воює на боці загарбників


Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо уродженця Харцизька, якого СБУ ідентифікувала як бойовика незаконних збройних формувань т. зв. «ДНР».

У ході досудового розслідування достеменно встановлено, що чоловік добровільно вступив до лав бойовиків 25 лютого 2022 року. Там його зарахували до 113 полку мобілізаційного резерву та розподілили до 2 взводу 1 роти 5 батальйону, інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За даними слідства, бойовик брав участь у бойових діях на території Бериславського району Херсонської області. Зокрема, він воював неподалік населених пунктів Кочубеївка, Біла Криниця, Велика Олександрівка та Борозенське, які тепер звільнені Збройними силами України.

До початку повномасштабного вторгнення фігурант мешкав та працював у Маріуполі. Наприкінці січня він виїхав на непідконтрольну українському уряду територію, де й приєднався до незаконних збройних формувань.

Слідчі СБУ обвинувачують бойовика за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 111 - державна зрада;

ч. 7 ст. 111-1 - участь у незаконному збройному формуванні;

ч. 1 ст. 258-3 - участь у терористичній організації;

ч. 2 ст. 260 - участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Максимальне покарання, яке передбачено цими статтями, – позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!