Щоб врятувати Білий Черемош, у Карпатах проведуть музичний фестиваль


З 24 по 26 липня відбудеться найгучніший у Карпатах екологічний фестиваль «Черемош-Фест». Цього року він буде проходити в урочищі Запідок, с. Верхній Ясенів, Верховинського району.

Організатори музичного дійства, хочуть таким оригінальним способом звернути увагу громадськості на проблему техногенного знищення Білого Черемошу, адже річку і її притоки нівечать дамбами та іржавими трубами мінігесів.

Кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у організатора «Черемош-Фесту» Андрія Мельничука, про мету цьогорічного музичного Фестивалю у Карпатах.

«Мета цьогорічного Черемош-Фесту – є створення гідрологічного заказника. Якщо він буде створений, то будівництва таких техногенних потвор не продовжуватиметься. А наше завдання зібрати людей на березі річки, щоб продемонструвати, що в Україні є багато небайдужих і створити суспільний резонанс. Черемош є еко-фестиваль, і наше завдання є підняття, чи навіть створення екологічної культури в людей. Зараз ми акцентуємо увагу на тому, що будівництво мінігес є неприпустимим і звертаємося до законного методу - до заказника статус якого має бути наданий Івано-Франківською обласною радою. Він має бути в межах Франківського берега річки Білий Черемош і Черемош. З Чернівецького боку, також є документація стосовно заказника», - зауважив Андрій Мельничук.