Що відзначають 2 серпня та кого вітати з іменинами


На календарі понеділок, 2 серпня. Це 214-й день року (215-й у високосні роки) за григоріанським календарем. До кінця року залишається 151 день.

Іменини святкують: Ілля, Олександр, Афанасій, Георгій, Тихон.

В Україні - це День пам'яті загиблих воїнів-десантників різних часів і поколінь, в США - День автоматизованого проектування, День собаки-помічника, День сендвіч-морозива, День книжки-розмальовки, в Білорусі - День десантників і сил спеціальних операцій ЗС, в Канаді - День провінції Нью-Брансвік, День Британської Колумбії, Цивільне свято. День спадщини в Альберті, день Террі Фокса, натальний день.

У Барбадосі - Свято врожаю, в Самоа - День праці, в Тувалу - День дітей, в Коста-Ріці - День Ангельської Діви, в Гайані, на Багамах, Домініці, Ангільї, Монтсерраті - Серпневий понеділок, в Ісландії - День торгівлі, в Замбії - День фермера.

В Азербайджані - День національного кіно, в Македонії - День Республіки, в Шотландії - літні банківські канікули, в Польщі - День пам'яті жертв геноциду сінті і рома, в Словенії - День авіації, в Австралії - День пікніка на Північній території.

Народні прикмети на 2 серпня

Глухий грім на Іллю віщує невеликий дощ, і навпаки, сильна злива почнеться, якщо на Іллю чути гучний грім

Безперервно грім гримить – чекай сильного граду

Дощ на Іллю віщує хороший врожай зернових у наступному році

Вранці 2 серпня на небі хмар багато – у наступному році потрібно проводити ранній посів та очікувати такого ж раннього врожаю. Якщо небо опівдні затягнуло, то посів буде середнім. Небо насупилося до вечора – чекай пізнього посіву і поганого врожаю.

Не можна їсти суницю після Дня Іллі – інакше засипати станеш.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!