Шість років після Євромайдану: Як франківський кримінал підтримував режим Януковича


Революції Гідності – подія, яка назавжди розділила час на «до» та «після» й стала дороговказом та сумлінням для цілої нації.

З перших днів Майдану до нього активно долучилися і франківці, а семеро Героїв з Івано-Франківщини навічно стали частиною Небесної Сотні.

Та сьогодні ми згадаємо про інших. Про тих, які підтримували Януковича і його проросійський курс, чіплялися за криваву владу та відправляли «тітушок» на Антимайдан. Осередком цього всього була місцева організація Партії регіонів, саме там свідки фіксували автобуси, які прямували на Київ. Варто сказати, що більшість депутатів–регіоналів після Майдану просто повиходили з партії, але не всі це зробили самостійно та без скандалів.

Давайте згадаємо поіменно негідників, які підтримували кривавий режим.

Немає опису.

Ігор Халаменда – екс-депутат Івано-Франківської міськради від Партії Регіонів, колишній власник Центрального ринку, у кримінальному світі відомий під прізвиськом «Бура». У 2012 році Халаменда скоїв смертельну ДТП, у якій загинула дружина правоохоронця з Долини. За інформацією ЗМІ, саме Халаменда стоїть за відправленням «тітушок» у Київ, а також за прямим фінансуванням Антимайдану.

Олександр Когут – колишній керівник молодіжного крила «Партії регіонів» Прикарпаття. Навіть після початку російсько-української війни не зрадив ідеалам партії і на виборах у 2015 році балотувався до міської та обласної ради Франківська, а у 2019-му – до Верховної ради від проросійського «Опозиційного блоку».

Ігор Дутка – колишній голова Івано-Франківської міської організації «Партії Регіонів», екс-депутат міськради від ПР та колишній директор Центрального ринку. У лютому 2014 року обурені підприємці і працівники ринку змусили Дутку вибачитися за вимагання хабарів і тиск на підприємців.

Станом на грудень 2014-го року в обласній раді Івано-Франківська продовжувала існувати фракція «Партії Регіонів». Як повідомляють у ЗМІ, депутати Володимир Бартошак та Юрій Келестин написали заяви на складання повноважень, проте не виходили з фракції. Такі от палкі регіонали.

Прізвища франківського криміналу назавжди записані в історії Прикарпаття як тих, хто підтримав режим Януковича. І ми не можемо забути про те, що на їхніх руках кров Героїв Небесної Сотні. Кров українців, які хотіли кращого майбутнього для нас всіх, поклавши за це свої життя.

З перших днів Майдану до нього активно долучилися і франківці, а семеро Героїв з Івано-Франківщини навічно стали частиною Небесної Сотні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!