Сільський голова на Прикарпатті отримав 5 років тюрми за незаконне виділення 12 гектарів землі та за хабар у розмірі 50 тисяч гривень


Прокуратурою Богородчанського району підтримувалось державне обвинувачення по кримінальній справі стосовно одного із сільських голів Богородачанського району.

Як встановлено під час досудового слідства та судового розгляду сільський голова у 2008 році підробивши документацію незаконно виділив громаді села 12 гектарів землі. Після чого частину її продав та шахрайським способом заволодів коштами у сумі 120 тисяч гривень, пише Стик.

Однак, на цьому незаконні дій вказаного чиновника не закінчились.

У 2012 році для вирішення питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво розважального закладу посадовець «попросив» у бізнесменів 160 тисяч гривень. Саме при отримані частини хабара був затриманий на гарячому.

Свою вину в судовому засіданні службовець не визнав.

Однак, під тиском незаперечних доказів суд постанов вирок, яким визнав сільського голову винним у вчинені всіх інкримінованих йому злочинів та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади та місцевого самоврядування, з конфіскацією майна.