Системи охолодження у зварювальних напівавтоматах: особливості вибору


Ще на етапі вибору відповідної моделі зварювального обладнання потрібно чітко розуміти, для яких цілей воно потрібне, в яких умовах буде експлуатуватися. Це важливо для забезпечення достатньої продуктивності установки.

Особливо, якщо вона буде використовуватися на підприємстві, тобто має бути великий обсяг роботи. Особливу увагу слід приділити системі охолодження обладнання. У чому її важливість і який тип кращий у кожному конкретному випадку, розглянемо далі.

Важливість системи охолодження для варильного напівавтомата

Між продуктивністю зварювання та системою охолодження обладнання є пряма залежність. У сучасні апарати монтується пристрій автоматичної зупинки зварювального процесу, якщо робоча конструкція перегріта. Чим краще виконується процес охолодження, тип довше і продуктивніше працюватиме установка, а в результаті буде краща якість зварювання.

У разі нетривалої роботи апарату система, що охолоджує, не особливо важлива – обладнання не встигає нагріватися до критичних значень. При високих навантаженнях на зварювальні напівавтомати у Полтаві (часта і тривала експлуатація) значення системи охолодження збільшується в рази. Адже за недостатньо якісного її функціонування на підприємстві можуть виникати простої, що загрожує фінансовими втратами та іншими серйозними негативними наслідками.

Види систем охолодження та їх особливості

У зварювальних напівавтоматах застосовується один із двох типів систем охолодження:

Повітряний. Обдування виконується за допомогою вентиляторів – від 1 до 3 в різних моделях. Швидкість охолодження залежатиме від потужності двигуна, що приводить їх у рух, а також температури повітря в приміщенні, або на вулиці, де виконуються роботи. Важливо враховувати, що у такий спосіб охолоджується тільки трансформатор зварювального напівавтомата, а безпосередньо пальник остигає природним шляхом. Системи охолодження такого типу економічні – це їхня основна перевага.

Рідинній. Дозволяє охолоджувати обладнання рівномірно, тобто одночасно всі його елементи. Для цих цілей можуть використовуватись рідини з різним складом – вони знаходяться у спеціальних резервуарах. Це може бути чиста вода або така, що розведена еталоном, пропілен-гліколем та ін. Системи охолодження цього типу більш складні та ефективні, ніж повітряні. Вони забезпечують безперервний технологічний процес при високій інтенсивності зварювальних робіт.

Якій системі віддати перевагу при виборі зварювального напівавтомата на сайті магазину Алло? Приймати правильне рішення потрібно в кожному окремому випадку індивідуально. Але зробити це нескладно, враховуючи особливості їхнього функціонування та вимоги до ефективності. Не варто забувати і про ціну обладнання – чим кращий та потужніший його функціонал, тим вищою буде і вартість.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!